19 Aralık 2008 Cuma

"Annemle Biz Kanseri Yeneriz" Projesi

Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Demircan, kanser hastalığının ölüm nedenleri sıralamasında kalp hastalıklarından sonra geldiğini belirterek, erken tanıda iyileşme oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyledi.
Meme kanseri konusuna kadınların dikkatini çekerek erken tanı ve teşhis için yönlendirmek, tanı almış hastaları da tedavileri konusunda cesaretlendirmek amacıyla hazırlanan "Annemle Biz Kanseri Yeneriz" projesi kapsamında Seyhan Belediyesi Arif Nihat Asya Salonu'nda "Meme Kanserini Tanımak" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansta konuşan Çukurova Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Orhan Demircan, dünyada olduğu gibi ülkemizde de meme kanseri görülme oranının çok yüksek olduğunu belirtti.

Her 9 kadından birine meme kanseri tanısı konulduğunu ifade eden Demircan, "Kanser hastalıkları ölüm nedenleri sıralamasında kalp hastalıklarından sonra gelmektedir. Dünyada her yıl 11 milyon yeni kanser tanısı konulmaktadır. Kadınlarda en sık görülen meme kanseridir. Erkeklerde görülme oranı ise yüzde 1'dir. Buna rağmen erken tanı konulduğunda iyileşme oranı yüzde 90'dır" dedi.

Meme Hastalıkları Federasyonu, Türk Kadınlar Birliği, Europa Donna Türkiye, Avaze Türk Müziği Topluluğu ve Novartis Onkoloji tarafından desteklenen ve 16 ilde gerçekleştirilecek olan toplantılarda kadınlara meme kanseri, tanısı ve tedavisi konusunda bilgi verileceği bildirildi.

Hiç yorum yok: